Klassieke Elegant

MOOI ELEGANT IS TIJDLOOS

De gepolijste meubeloppervlakken glinsteren elegant in het zonlicht. Hier en daar trekt weelderig houtsnijwerk de aandacht. Het fluweel voelt zacht aan op de huid als u in uw favoriete fauteuil gaat zitten, uw boek wacht op het fijn vervaardigde tafeltje, voor als u tijd en zin heeft om te lezen. Als u 's avonds naar zo'n huis mag terugkeren, voelt u zich koninklijk en kunt u zich vorstelijk ontspannen.

Wonen met stijl

Classic – bij deze woonstijl wordt niets aan het toeval overgelaten. Elk meubelstuk en elk accessoire wordt met zorg gekozen, want deze bijzondere sfeer van elegant comfort is van een tijdloze schoonheid die alleen ontstaat bij een perfect samenspel. Meubels in klassieke stijl zijn altijd van uitstekende kwaliteit en met zorg met de hand gemaakt. Alle ontwerpen zijn gebaseerd op een goed gebalanceerd gevoel voor verhoudingen en liefde voor fijne details, en elk meubelstuk is gebouwd om generaties lang mee te gaan.

Ervaar de pracht van vervlogen tijden

Klassiek is de beste woonstijl om een reis in de tijd te maken - naar een periode die u bijzonder fascineert.  Is het de uitbundige schoonheid van de barok, die Lodewijk XIV in Versailles hoogtij liet vieren? Of is het de meer delicate, maar daarom niet minder mooie variant van het rococo, dat zijn naam te danken heeft aan zijn opvolgers Lodewijk XV en Lodewijk XVI? Maar ook het Gründer-tijdperk, biedermeier en jugendstil zijn interessante tijdperken waarvan het meubilair perfect in moderne interieurs geïntegreerd kan worden . Met de klassieke woonstijl kunt u de bijzondere sfeer van vervlogen tijden nieuw leven inblazen.

Uwe Hoogheid: mr. Chippendale

Mogen wij u de ongekroonde koning van het historische meubeldesign voorstellen? Thomas Chippendale. Als geschoold meubelmaker maakte hij in de 18e eeuw furore in Engeland, waar hij representatief antiek meubilair ontwierp en vervaardigde voor de inrichting van grote landhuizen en elegante stadspaleizen. Hoogwaardige houtsoorten, sierlijke lijnen en vakkundig gesneden ornamenten kenmerken zijn ontwerpen - elk meubelstuk is een klein kunstwerkje waar de harten van veel meubelliefhebbers nog steeds sneller van gaan kloppen. Vooral de comfortabele stoelen en ligbedden zijn tijdloze klassiekers geworden die al 200 jaar de ene vernieuwing na de andere beleven. En ze zijn nog steeds trendy. Omdat meubels met de Chippendale-look altijd een unieke charme uitstralen en een exclusieve sfeer in uw kamers oproepen.

Welke materialen zijn typerend voor de klassieke look?

Een klassieker met Britse flair: een Chesterfield

Stijlicoon, designlegende, cultmeubilair - iedereen die een zwak heeft voor luxe meubels met dat bijzondere tintje gaat voor een Chesterfield. Het verhaal gaat dat de graaf van Chesterfield rond 1770 de bekende Engelse meubelmaker Robert Adam de opdracht gaf een bank te ontwerpen met een rechte rugleuning, maar tegelijkertijd met het grootst mogelijke comfort. Het model moest er ook anders uitzien dan de rest van de meubels uit die tijd. Op dat moment werd de Chesterfield-bank geboren. Al is er natuurlijk geen absolute Chesterfield-bank, maar er zijn talloze varianten met als stijlbepalende eigenschap het doorgestikte ruitpatroon, dat direct verbonden is met het stevige frame en zorgt voor een duurzaamheid die u nergens anders vindt. Geen wonder dat een Chesterfield-bank vandaag de dag nog steeds het klassieke symbool is van de fijne Engelse manier van leven.


Fluweel en zijde – de 'koningen' onder de stoffen


Fluweel en zijde waren vroeger voorbehouden aan de rijken en machtigen en werden gebruikt voor kleding, maar ook voor het decoreren van muren en de stoffering van meubels. Vooral zijde, dat via de karavaanroutes van de zogenaamde Zijderoute uit Oost-Azië werd geïmporteerd, was bijzonder kostbaar, maar ook fluweel was beduidend moeilijker te produceren dan bijvoorbeeld linnen. Brokaat zorgt voor een weelderig accent, doordat zilver- of gouddraden ingeweven worden, totdat er op een gegeven moment een Chesterfield-bank gemaakt wordt met het beste leer. Doordat dit materiaal zo duurzaam is, vormt het een serieuze concurrent voor fluweel.  Tegenwoordig zijn er klassieke banken, fauteuils en chaise longues in een grote verscheidenheid aan materialen, zodat iedereen kan kiezen voor zijn eigen stijl.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand...

Spiegels zijn sinds de barok onmisbare accessoires voor de weelderige inrichting van elegante salons en spelen ook een belangrijke rol in de 21e eeuw. Soms om de klassieke look in de juiste stijl voort te zetten, soms om een ​​effen witte muur in een modern interieur van decoratie te voorzien en om de kamer een chic extraatje te geven. Of het nu gaat om een ​​barok pronkstuk met een grote lijst, of om een meesterwerk dat volledig uit glas is gemaakt met artistieke gravures of om een klassieker in de biedermeier-look, die met rechte lijnen en een uitbundig bewerkte krans de toon zet. Alles hangt af van de ruimte waarvoor u de spiegel nodig heeft en uw persoonlijke voorkeur. In ieder geval weet u zeker dat een spiegel altijd een indrukwekkend accessoire is en tegelijkertijd zorgt voor een meer ruimtelijk effect.


Een woonkamer klassiek en elegant inrichten

De woonkamer wordt een echte salon

Iedereen die enthousiast is over meubels die exclusieve uitstraling combineren met huiselijk comfort, zal genieten van de klassieke woonstijl en deze elegante inrichting. Natuurlijk hoeft u niet de hele kamer in dezelfde stijl in te richten, wanneer u een bepaalde voorkeur heeft. De kunst is eerder om speciale individuele voorwerpen te selecteren en deze met een zeker gevoel voor stijl te integreren in een modern interieur. Soms is een weelderige fluwelen fauteuil in barokstijl voldoende om uw huis net dat beetje extra te geven. Of een elegante chaise longue die overal in de kamer kan worden neergezet en waar u heerlijk kunt ontspannen na een zware dag. Het belangrijkste is dat het meubelstuk karakter en geschiedenis heeft.


Als dat nog niet genoeg is voor een klassiek gevoel, kunt u een kunstig vervaardigde schoorsteenmantel toevoegen, zoals men die vroeger aantrof in adellijke huizen, zoals in stadspaleizen in heel Europa. Wanneer u vervolgens liefdevol gemaakte accessoires toevoegt, zoals een kroonluchter en prachtige kandelaars met goud- en zilvertinten en daarmee elegant schitterende accenten zet, wordt uw woonkamer een plaats om te ontspannen en tijd door te brengen.

Een slaapkamer klassiek en elegant inrichten

Slapen met koninklijke flair

Droomt u van een bed waarin u kunt slapen als een roos? Voilà, dan is een bed in klassieke stijl precies wat u zoekt. Het heeft altijd een stevig frame van massief hout, dat kunstig is uitgesneden en waarbij ook de poten zijn ontworpen met dezelfde aandacht voor detail. Zulke oases worden meestal bekroond met een elegant gebogen hoofdeinde, dat zacht gestoffeerd is en bekleed is met chic fluweel of op een zeer klassieke manier wordt ontworpen met de typische Chesterfield-knopen en klinknagels. Kortom: een bed dat garant staat voor royaal slaapcomfort. En dat maakt uw slaapkamer zo gezellig dat u er overdag ook graag tijd doorbrengt.


Alles wat u leuk vindt, is toegestaan

Het mooie van deze klassiek elegante inrichting: het is prima te combineren met andere stijlen. Veel pronkstukken in de stijl van vervlogen tijden passen bijzonder goed bij de moderne landelijke stijl, die een heldere, vriendelijke sfeer creëert met kleuren zoals antiek wit, beige, grijs en andere natuurlijke tinten die echt voor exclusiviteit zorgen. Maar als u wilt, kunt u ook voor meer gedurfd gaan. Een Chesterfield-bank voor een gekleurde muur en met lichte kussens geeft de klassieke stijl een opwindend, brutaal accent.


Wanneer vindt de klassieke stijl zijn weg naar uw huis?