JUBILEUMKORTING 15% op alles* | Code: 10JUBILEUM | alleen vandaag nog!
* 15% KORTING op het hele assortiment met de code 10JUBILEUM, excl. verzending en transportkosten. Niet in combinatie met andere acties, niet van toepassing bij de aankoop van cadeaubonnen. Afgeprijsde artikelen uitgesloten. Slechts t/m 29-11-2022.

Bohème

VRIJ EN ONGEDWONGEN

Niet met de stroom meegaan, maar zelfbewust uw eigen weg gaan; de huidige conventies in twijfel trekken en ze soms ook verwerpen; niet aan alle verwachtingen voldoen, maar de vrijheid nemen om een leven te leiden waar u zelf voor kiest; niet blindelings de nieuwste trends volgen, maar een eigen persoonlijke stijl ontwikkelen – wie op deze of op soortgelijke wijze denkt en voelt, zal ook een huis willen hebben dat aansluit op de vrolijke ongedwongenheid van deze vrije levenswijze. Een huis in boho-stijl!

Een woonstijl voor vrije geesten

Wat betekent boho eigenlijk? De afkorting voor bohème of bohemien verwijst naar een stroming die zijn oorsprong vindt in het 19de-eeuwse Parijs. In die tijd zette een groep kunstenaars en intellectuelen zich af tegen de levensstijl en starre etiquette van de burgerij en koos voor een onconventionele en vrije levenswijze. Deze werd honderd jaar later nieuw leven ingeblazen door de hippiebeweging, die met de 'Summer of Love' en 'Flower Power' een nieuw en vrij levensgevoel liet zien dat in schril contrast stond met de burgerlijke wereld van de jaren 50 en 60. De idealen van vrijheid, liefde en verbondenheid met de natuur kwamen ook tot uiting in de kleding en in de manier van wonen. Deze idealen waren zo fascinerend dat ze een generatie later weer opnieuw tot leven kwamen en tot op de dag van vandaag niets van hun uitstraling hebben verloren. Want een interieur in boho-stijl garandeert altijd veel persoonlijke vrijheid - en veel woongenot!


Mix it – hoe meer, hoe beter

Conventies zijn bedoeld om te worden doorbroken. Van alle woonstijlen geldt dit nog het meest voor de bohème-stijl. Oud en nieuw, inheems en exotisch, sober en romantisch, gekocht en zelf gemaakt - het is juist de vrolijke ongedwongenheid van de inrichting die deze look zo fascinerend maakt.

De stijl is het tegenovergestelde van opgeruimd en strak gestyled; hier is niks perfect, maar alles wat goed voelt, is toegestaan. Een stijl waarmee u uw individualiteit volledig tot uiting kunt brengen – het resultaat is onconventioneel, onvolmaakt en altijd knus.


De bonte verzameling moet niet te schreeuwerig zijn

De natuurlijke uitstraling van een boho-interieur komt tot uiting in de aardse basiskleuren bruin, beige en wit, in combinatie met kaki, olijfgroen en grijs. Tegen deze ingetogen achtergrond komen intensere kleuren zoals zonnebloemgeel, koraalrood, violet, bordeauxrood en turkooisblauw als vrolijke kleuraccenten naar voren, meestal in de vorm van accessoires. Dit alles zorgt voor een licht, vriendelijk, ontspannen en ongedwongen totaalplaatje met een sfeer die uitnodigt tot diep ademhalen en even pas op de plaats maken. Want alle burgerlijke normen ten spijt zoekt ook een bohemien naar ontspanning in de vrije tijd.

Welke materialen passen bij de boho-stijl?

Ongedwongen en dicht bij de natuur

Hoewel de bohème-stijl aan de ene kant veel vrijheid en persoonlijke ruimte biedt, bestaat er aan de andere kant geen enkele twijfel over de keuze van de materialen: het moet vooral natuurlijk zijn. Naast massief natuurhout zijn ook gevlochten rotanmeubels niet weg te denken uit de boho-woonkamer, gecombineerd met woontextiel zoals linnen, katoen, wol en fluweel. Daarnaast kan ook leer worden gebruikt en in de winter kan een schaaps- of geitenvacht voor wat warmte op de vloer zorgen. Het zijn allemaal materialen die aangenaam en zelfs bijna sensueel aanvoelen, wat zorgt voor een optimaal gevoel van welbehagen binnen uw eigen vier muren.

Ruimte voor individualiteit

Hoewel de boho-stijl zich duidelijk heeft losgemaakt van de hippie-beweging en een stuk volwassener is geworden, blijft een gevoel van onafhankelijkheid echter de toon voeren. Dit gevoel komt ook tot uitdrukking in een woonkamer in boho-stijl. De hoofdrol is hier voor de verandering eens niet weggelegd voor de bank, fauteuil en andere meubels, maar juist voor de accessoires. En uiteraard geldt: het mengen van stijlen is niet alleen toegestaan, maar zelfs gewenst. Combineer een retro fluwelen bank met handgeknoopte macramé-gordijnen, dekens met franjes en kussens met een etnische look. Daarnaast kan de individuele stijl ook goed worden benadrukt door wandkleden en tapijten. De verlichting moet er niet te technisch uitzien en kaarslicht in welke vorm dan ook is altijd welkom. En wie daar dan nog niet tevreden mee is, kan nog een paar buitenelementen in huis halen zoals een hangstoel en een paar planten.

Als u de smaak eenmaal te pakken hebt, kunt u ook in de keuken gewoon verder gaan. U raadt het al: vanaf nu worden in een boho-keuken niet alleen lekkere drankjes gemixt, maar ook meubelstijlen. Oma's buffetkast met shabby-uitstraling wordt gecomplementeerd met hangende bloempotten bij het raam en kleurrijke, gehaakte kussens op de stoelen. En als u een wereldreiziger bent en een aantal speciale souvenirs uit verre landen hebt, krijgen deze een ereplaats op de buffetkast.


De slaapkamer is als meest persoonlijke kamer van een woning de ideale plek voor uw onconventionele ideeën. Een bed in een landelijke stijl met een rustige en natuurlijke uitstraling vormt de perfecte basis voor een uitgebreide aankleding met dekens, kussens en misschien een bedhemel met kanten gordijnen. En een wandkleed achter het bed en een tapijt op de vloer. Of het nu gaat om rustgevende aardetinten, fleurig en kleurrijk of juist meer in de richting van etnisch, hippie-stijl, oriëntaals of iets dergelijks - elk accessoire heeft een eigen persoonlijkheid met een eigen verhaal. Sfeervol vergezeld van kaarsen, theelichtjes in kleurrijke glazen, slingers met lichtjes en misschien een lamp met een kap van macramé.

Een happening in de open lucht

Net als de toenmalige hippies in Californië worden wij ook door de buitenlucht aangetrokken zodra de zon schijnt. Ook als de lucht boven uw huis niet zo spectaculair blauw is als in San Francisco, iets waar deze regio om bekend staat. Maar de laatste jaren hebben de zomers zich ook bij ons van hun beste kant laten zien. Het ligt daarom voor de hand om het zitje in de tuin in dezelfde opgewekte en zorgeloze stijl in te richten als de woning. Een tuin in boho-stijl lijkt op een uitnodigende oase met comfortabele zitmeubelen, handige bijzettafeltjes en stijlvolle zitkussens. En wat past er nou beter bij het opwindende gevoel van een bohemien dan een hangstoel waarop u al schommelend kunt relaxen? Misschien wel een hangbank waarop u met z'n tweeën kunt genieten van dat heerlijke gevoel…


Als u zich ver weg van de mainstream ook het meest comfortabel voelt en uw hart sneller gaat kloppen van onconventionele ideeën, dan past een boho-inrichting perfect bij u. Laat uw creativiteit de vrije loop - het resultaat zal net zo uniek zijn als uzelf!