JUBILEUMKORTING 15% op alles* | Code: 10JUBILEUM | alleen vandaag nog!
* 15% KORTING op het hele assortiment met de code 10JUBILEUM, excl. verzending en transportkosten. Niet in combinatie met andere acties, niet van toepassing bij de aankoop van cadeaubonnen. Afgeprijsde artikelen uitgesloten. Slechts t/m 29-11-2022.

Maritieme

Banner

GEÏNSPIREERD DOOR DE ZEE

Wie droomt er niet van een huis aan zee? Een licht briesje laat de gordijnen voor het open raam opbollen, daarachter ruist de oceaan, zo meteen gaat u langs het strand wandelen en genieten van de zonsopgang. Om vervolgens de dag fris en vol energie te beginnen. Is dit alleen maar een mooie droom? Zeker niet. Met de maritieme woonstijl haalt u een heerlijk ontspannen vakantie- en levensgevoel in huis. Alsof het eeuwig zomer is.

Waan u aan de kust - wonen in maritieme stijl

Een statige villa op Long Island, een jacht op de Atlantische Oceaan of een strandhuis op Sylt – het maakt niet uit naar welke droombestemming uw gedachten afdwalen, u kunt de maritieme wereld overal in huis realiseren. Zowel buiten als binnen, in de woonkamer, slaapkamer of badkamer. Daarvoor hoeft u niet alles volledig opnieuw in te richten. Vaak zijn één of twee karakteristieke meubelstukken, aangevuld met accessoires in de juiste kleuren of materialen, voldoende om u het gevoel te geven dat uw huis het zonnedek van een luxe cruiseschip is.

Welke kleuren zijn kenmerkend voor de maritieme woonstijl?

Blauw en wit bepalen de sfeer

Azuurblauw, zeeblauw, hemelsblauw – blauw staat niet alleen bekend als de kleur van trouw en harmonie, het is ook de kleur van de verte, de uitgestrektheid en de oneindigheid. Geen enkele kleur past beter bij de maritieme stijl, waarin altijd een verlangen bestaat naar onbekende bestemmingen en naar spannende avonturen. Maar alleen in combinatie met wit krijgt blauw het verfrissende gevoel van de kust dat herinneringen oproept aan ontspannen vakanties aan het strand. Herinneringen aan de witte zeilboten op het blauwe water, aan de schuimkoppen op de golven, aan de witte meeuwen in de blauwe lucht…


Dit frisse en levendige kleurenschema wordt stijlvol aangevuld met warme, natuurlijke tinten en lichtgrijs die typerend zijn voor hout, zand, stenen en zeewier, maar ook voor strandstoelen, visnetten, reddingsboeien en nog veel meer.  Samen zorgen ze ervoor dat het blauw/wit er niet te koel uitziet, want een huis aan de kust is altijd gezellig. Liefhebbers van contrasten kunnen hier nog helderrood aan toevoegen. Wie van wat meer glamour houdt, kan kiezen voor goudtinten zoals gepolijst messing, dat doet denken aan de karakteristieke lampen en instrumenten op zeilschepen. Maar ook zachte pastelkleuren zijn geliefd en geven de maritieme look een speels tintje.

Welke materialen horen bij de maritieme stijl?

Hout

Het strandhuisgevoel is niet compleet zonder natuurlijke materialen, want de kust en de natuur horen bij elkaar zoals de wind en de golven. Daarom is het meubilair bij voorkeur gemaakt van massief hout, het traditionele bouwmateriaal voor boten, met een wat robuustere constructie en zonder al te veel franje. Omdat het weer aan de kusten van het noordelijk halfrond ook ruig en wild kan zijn, mogen de invloeden van deze natuurkrachten gewoon te zien zijn aan het materiaal. Daarom kan de vroegere witte glans van de meubels door het zout en de wind zijn aangetast en ziet de natuurlijke houtkleur eruit alsof hij door de zon is uitgebleekt. Als u een zwak heeft voor de meer verfijnde Long Island-stijl, kies dan voor meubels met donkerdere nuances die doen denken aan het interieur van luxueuze jachten.
Natuurlijke materialen zijn altijd welkom aan boord

Bamboe en rotan

Behalve hout spelen ook natuurlijke materialen zoals bamboe en rotan een belangrijke rol. Deze kwamen voor het eerst via de zeevaart naar Europa en worden in huis bij voorkeur gebruikt voor manden en kisten. De authentieke kuststijl wordt daarnaast ook aangevuld met rotanstoelen en soortgelijke meubels, samen met comfortabele bekleding en kussens van linnen en katoen.

Welke accessoires horen bij de maritieme stijl?

Accessoires die u ook zelf op het strand kunt verzamelen

Maritiem hoeft er echter niet altijd op dezelfde manier uit te zien. Met de keuze aan accessoires kunt u uw eigen persoonlijke zeevaart-look vormgeven: knus zoals in een rieten huis aan de Noordzeekust, elegant zoals op een luxe jacht, speels of met een exotisch tintje. Dit betekent concreet dat alles wat met de zee te maken heeft, kan worden gecombineerd. Kussens met maritieme prints of etnische motieven, schelpen, decoratieve vissen, vuurtorens en zeilboten, netten en touwen – alles doet denken aan het dagelijkse werk van vissers en zeelui en zorgt voor het ontspannen kustgevoel binnen uw eigen vier muren.  Daarnaast is ook natuurlijk drijfhout kenmerkend voor de maritieme inrichting - als lijst voor spiegels en schilderijen, als lampvoet of als rustieke kamerverdeler. Bij de ruwe charme van het kustgebied horen ook materialen die niet perfect en helemaal nieuw zijn; kleine oneffenheden en een vleugje vintage zorgen ervoor dat de maritieme inrichting nog authentieker is.Lampen spelen ook een belangrijke rol in de maritieme look. Lampen waarvan het licht door een luchtig vlechtwerk schijnt of gereflecteerd wordt door rustiek drijfhout, zorgen 's avonds voor een bijzonder huiselijke ambiance en een intieme sfeer in de kamer. Maar ook glazen en metalen lampen en lantaarns, gebaseerd op karakteristieke scheepslampen, ronden de look perfect af.

Een maritieme inrichting - gemakkelijker dan u denkt

De woonkamer inrichten in maritieme stijl

Wilt u de woonkamer op een maritieme manier vormgeven? Gebruik dan hoogwaardige houten meubels met een witte antieke afwerking, met een natuurlijk houtoppervlak of met een aantrekkelijke mix van helder wit met warme houttinten, die een frisse aanblik combineren met een aangenaam warme uitstraling. Wie al in het bezit is van een witte bank heeft de wind in de zeilen en hoeft deze alleen nog aan te vullen met een paar kussens met zee-motief, een blauwe plaid en een of twee bijpassende decoratieve objecten - en het kustgevoel ontstaat haast vanzelf.

Een huis aan zee oogt ook altijd uitnodigend licht en vriendelijk, want licht en frisse lucht kunnen ongehinderd de kamers binnenstromen. Luchtige gordijnen, bijvoorbeeld helderwit of met fijne blauwe geweven strepen, zijn daarom de beste keuze.


De slaapkamer inrichten in maritieme stijl

Ga bij een maritieme slaapkamer voor blauw of blauw-wit beddengoed, hang een paar schilderijen of foto's met zeevaartmotief op en plaats enkele decoratieve objecten op de ladekast of vensterbank. En schilder eventueel een muur blauw, want u weet immers al: de kleur blauw is rustgevend – en u zult slapen als een zeebeer die de Atlantische Oceaan heeft overgestoken.


De badkamer inrichten in maritieme stijl

Een maritieme badkamer is zelfs nog eenvoudiger vorm te geven: een ankervormige haakstrip, een spiegel met een vissendesign en een wasmand van rustiek gevlochten rotan – meer is er niet nodig voor een frisse zeebries door uw wellness-oase.

Laat de maritieme woonstijl binnen uw vier muren voor anker gaan – misschien hoort u dan soms zelfs het geluid van de zee...